2022 hüppehooaeg lõi mitmeid rekordeid

2022 hüppehooaeg lõi mitmeid rekordeid

2022 hüppehooaeg oli Eesti Langevarjuklubile erakordselt edukas – hüppasime rohkem tandemeid kui eales varem klubi 24-aastase ajaloo vältel ning hüpete koguarvult tegime viimase 17 aasta parima tulemuse.

Tegime maist septembrini oma lennukist 6436 hüpet. Lennuk tõusis koos hüppajatega õhku 701-l korral. Varem on hooaja hüppenumber olnud suurem vaid ühel aastal – 2005. aastal tehti hüppeid kokku 6780, seda tänu Pärnus toimunud suurele rahvusvahelisele langevarjulaagrile Parasummer.

Senine hooaja tandemhüpete rekord sai korraliku varuga ületatud – saime kustumatu elamuse pakkuda lausa 381-le tandemhüppajale. Täname teid kõiki usalduse eest!

Klubi liikmetest tegi suve jooksul kõige rohkem hüppeid värske tandeminstruktor Mart “Jambur” Ambur, kes hüppas Eestis lennukist välja 306 korda, lisaks üle saja hüppe välismaal. Klubi ajaloo jooksul pole keegi kunagi Eestis hooaja jooksul nii palju hüppeid teinud. Jambur pälvis eduka hooaja eest ka Aasta Langevarjuri tiitli. Naistest tegi hooaja jooksul kõige rohkem hüppeid AFF instruktor Maria Veide (135 hüpet Eestis).

Foto: Sergo Marunevitš

Koolitasime hooaja jooksul välja kaks uut tandeminstruktorit (Paul “Kraana” Kõrgesaar ja Mart “Jambur” Ambur) ning ühe uue AFF instruktori (Meelis Bergmann). Kraana tuli, nägi ja võitis, sooritades oma esimesel hooajal instruktorina 77 tandemhüpet – rohkem, kui ükski teine instruktor.

Aasta “Mudilase” ehk uustulnuka tiitel läks jagamisele Julia Nekrassoffi ja Ivars De Svarcsi vahel, kes sooritasid oma esimese hüppehooaja jooksul Eestis vastavalt 60 ja 58 hüpet ning osalesid aktiivselt klubi tegemistes. Julia sai hooaja lõpus kätte A pädevuskategooria ja Ivars B kategooria, palju õnne!

Aasta Instruktori tiitli pälvis Merlin Saareste, kes kiirgab õpilaste kinnitusel positiivsust ja rahu ning on suurepärane suhtleja.

Hooaja jooksul toimus viis mitmepäevast maailmatasemel välistreeneritega treeninglaagrit ning lisaks mitmeid fokusseeritud treeningpäevi meie oma klubi instruktorite ja kogenud hüppajate eestvedamisel.

Äramärkimist väärib ka fakt, et juba teist hooaega järjest ei ole meie klubil kordagi olnud põhjust lennuväljale kiirabi kutsuda. Õpime paremini lendama ja teeme seda turvaliselt!

Foto: Sergei Zamsharski

Jaga postitust