Eesti langevarjur osales uue Euroopa rekordi püstitamisel

Eesti langevarjur osales uue Euroopa rekordi püstitamisel

Eesti langevarjur Indrek Pappel osales septembri keskel Hollandis uue Euroopa kupliakrobaatika rekordi püstitamisel, olles üks kolmekümnest sportlasest, kes avatud langevarjukuplite all taevas hiigelsuure formatsiooni moodustasid.

Euroopa kupliakrobaatika rekord. Foto: Maurice Kostros

Rekordilaager toimus Hollandis Teuge lennuväljal 13.-16. septembrini ning seal osales langevarjureid üheteistkümnest Euroopa riigist, teiste hulgas eestlane Indrek Pappel. Uus kolmekümnest langevarjurist koosnev Euroopa rekord püstitati laupäeval, 15. septembril ning sellega purustati vaid kuu aega varem, augustis, 28 Vene sportlase poolt tehtud rekord.

Kupliakrobaatika on langevarjuspordi ala, kus kujundeid moodustatakse avatud langevarjukuplite all, käte ja jalgadega teise langevarjuri kuplist kinni võttes. Laagri esimestel päevadel treenisid sportlased väiksemate gruppidena, uus rekord sündis kolmandal päeval juba teisel katsel. Rekordihüpeteks läks vaja kahte lennukit, mis tõusid formatsioonis lennates 4 km kõrgusele.  Kujund saadi kokku 1,5 km kõrgusel maast.

Eesti Langevarjuklubi liige Indrek Pappel on üks vähestest eestlastest, kes kupliakrobaatikaga tegeleb. „Valmistusime rekordi püstitamiseks aasta jooksul erinevates treeninglaagrites, sealhulgas juulikuus Saaremaal toimunud Parasummeril, mis on traditsiooniliselt olnud Euroopast ja ka kaugemalt tulnud kupliakrobaatikute jaoks oluline üritus. Esimesel katsel jäi rekordist vaid 5 sekundit puudu, teisel katsel oli hea ja kindel tunne ja nii uus rekord sündiski.“

Järgmine suurem üritus, kus Eesti kupliakrobaatikud plaanivad osaleda, toimub juunis 2019 samuti Hollandis Teuge lennuväljal. Siis on kavas kokku saada suurim kujund Euroopa taevas, osalejateks 64 langevarjurit üle kogu maailma.

Jaga postitust