Rahvusvaheline langevarjulaager Parasummer ootab pärnakaid langevarjuga hüppama

Rahvusvaheline langevarjulaager Parasummer ootab pärnakaid langevarjuga hüppama

 

Eesti Langevarjuklubi korraldatav rahvusvaheline langevarjurite treeninglaager Parasummer 2016 toimub tänavu 29. juulist 5. augustini taas Eesti suvepealinnas Pärnus. Üritusel osaleb üle 120 langevarjuri enam kui kümnest riigist, kaugemad külalised saabuvad Uus-Meremaalt, Austraaliast ja USA-st. Kahel päeval näeb langevarjurite demonstratsioonmaandumist Pärnu supelranda. Suvepealinna külastajatel on võimalik langevarjuhüpe ka ise ära proovida, teiste seas plaanivad Pärnu kohal tandemhüppe sooritada näitlejanna Saara Kadak ning telesarjast „Piire ületades“ tuntud Tom Rüütel.

Ehkki kaheksa päeva kestev hüppelaager on mõeldud eelkõige kogenud langevarjusportlastele, on Pärnu lennuväljale teretulnud ka pealtvaatajad. Hüpped toimuvad ilusa ilma korral iga päev kella 10-st hommikul kella 19-ni õhtul. Huvilised saavad adrenaliinirohkeid maandumisi pildistada ja filmida ning julgematel on võimalus vabalangemise tunnet ka ise kogeda, sooritades tandemhüppe koos kogenud instruktoriga ühise langevarju all. Tandemhüpe 4 km kõrguselt maksab 229 eurot, koos videosalvestusega 298 eurot ning registreeruda saab helistades 54545544, kirjutades parasummer@skydive.ee või lennuväljal kohapeal.

Tandemhüpe langevarjuga Pärnu kohal_1Linnarahva jaoks kõige vaatemängulisem etteaste, Beach Landing ehk kogenud langevarjurite maandumine publiku silme all Pärnu supelranda, leiab sobiva ilma korral aset laupäeval, 30. juulil kell 14 ning pühapäeval, 31. juulil kell 14.

Tandemhüpe langevarjuga Pärnu kohal_2Lennuväljal on rohkem elevust oodata laupäeva, 30. juuli ennelõunal, mil tandemhüpet tuleb tegema armastatud näitlejanna Saara Kadak. Samal päeval toimuvad ETV telesarja „Meie inimesed“ filmivõtted, kus peaosas on teisest populaarsest sarjast „Piire ületades“ tuntuks saanud Tom Rüütel. Ühiskondlikult aktiivsele Tomile on see hoolimata tema liikumispuudest juba üheksas kord täiesti töökorras lennukist välja hüpata, oma esimese langevarjuhüppe tegi ta üheksa aastat tagasi.

Silmailu pakuvad ka kupliakrobaatikud, keda tänavusele Parasummerile on kogunenud tavalisest rohkem. Kupliakrobaatika on ala, kus erinevaid kujundeid moodustatakse õhus avatud langevarjukuplite all. Kogenud treeneri, soomlase Pasi Pirttikoski juhendamisel lennatakse suuri, enam kui kümnest inimesest koosnevaid formatsioone, valmistumaks sügiseks, mil on plaanis püstitada uus kupliakrobaatika Euroopa rekord. Lisaks lihvivad langevarjurid oma oskusi maailmatasemel treenerite käe all kujundlendamises, vabastiilis ning tiibkostüümiga lendamises.

Kujundhüpped Pärnu kohalParasummer 2016 peakorraldaja Eva Tamm soovitab pärnakatel ning Weekend Festivali ajaks linna saabuvatel külalistel võimalust kasutada ja nautida vaateid linnale ja rannajoonele 4 kilomeetri kõrguselt õhust. „Oleme oma laagrit Pärnus mitmeid aastaid korraldanud ning see on hüppamiseks imeilus koht. Kel vaja enne hüppeotsuse tegemist veidi julgust koguda, tulgu meid kõigepealt randa või lennuväljale vaatama. Selliseid vaatepilte ei näe Eestis iga päev!“

Seekordne Parasummer on järjekorras juba seitsmeteistkümnes. Esimene treeninglaager toimus 1999. aastal. Parasummerit korraldab Eesti Langevarjuklubi.

NB! Tulenevalt ilmaoludest võib esialgsesse ajakavasse tulla muudatusi.

Jooksev info hüppetegevuse kohta: https://www.facebook.com/parasummerboogie

Parasummeri üldinfo: http://parasummer.com/

Parasummer 2015 video (toimus samuti Pärnus):

Lisainfo:

Eva Tamm
Parasummer 2016 peakorraldaja
Tel. +372 55 624 740

Keiu Virro
Parasummer 2016 pressiesindaja
Tel. +372 55 960 213
keiu.virro@gmail.com

Jaga postitust