Langevarjurite treeninglaager Parasummer ootab suvepealinlasi vabalangema

Langevarjurite treeninglaager Parasummer ootab suvepealinlasi vabalangema

Eesti Langevarjuklubi korraldatav rahvusvaheline langevarjulaager Parasummer 2015 toimub tänavu 25. juulist 1. augustini Eesti suvepealinnas Pärnus. Üritusel osaleb ligi 150 langevarjurit kaheteistkümnest riigist. Suvepealinna külastajatel on võimalus näha langevarjurite maandumist Pärnu supelranda, kupliakrobaatikute demonstratsioonesinemist ning langevarjuhüpe ka ise ära proovida. Teiste seas plaanib oma elu esimese langevarjuhüppe teha näitleja Henrik Kalmet.

Kaheksa päeva jooksul jätkub tegemist nii kogenud langevarjusportlastele, inimestele, kes oma esimest langevarjuhüpet plaanivad kui ka huvilistele vaatamiseks, pildistamiseks ja filmimiseks. Hüpped toimuvad ilusa ilma korral Pärnu Lennuväljal iga päev kella 10-st hommikul kella 19-ni õhtul. Julgemad saavad vabalangemise tunnet ka ise kogeda ning nautida kauneid merevaateid, sooritades tandemhüppe koos kogenud instruktoriga ühise langevarju all.

Parasummer (foto Kaspars Sprogis)
Foto: Kaspars Sprogis

Linnarahva jaoks kõige vaatemängulisem etteaste, Beach Landing ehk kogenud langevarjurite maandumine publiku silme all Pärnu supelranda, leiab sobiva ilma korral aset pühapäeval, 26. juulil kell 14 ning teisipäeval, 28. juulil kell 18. 26. juulil plaanib esimest korda elus langevarjuga hüpata ka näitleja Henrik Kalmet. “Hüpe toimub selleks, et propageerida tervislikke eluviise ja näidata, et suvel on võimalik puhata, meelt lahutada ja vingeid elamusi saada ka alkoholi tarbimata ja seda hüüdlause “I Get High Without Alcohol!” all,” selgitas Kalmet hullumeelsena näiva ürituse tausta. Ühiskondlikult aktiivne näitleja plaanib ühtlasi kasutada olukorda, et tutvustada oma iga viimset kui eelseisvat projekti.

Parasummer Beach LandingPühapäeval, 26. juulil toimuval randa maandumisel näeb ka kupliakrobaatikute demonstratsioonesinemist, mille käigus langevarjusportlased moodustavad erinevaid kujundeid avatud langevarjukuplite all.

“Parasummer pakub palju lõbusaid hüppeid, aga samas on see ka kiire enesearendamise võimalus sportlastele. Pärnusse on tulemas kolm maailma tippude hulka kuuluvat treenerit, kelle kohta kõneleb üht-teist seegi, et neil on kamba peale üle 20 000 hüppe,” rääkis Parasummer peakorraldaja Eva Tamm.

Tandemhüpe 4 km kõrguselt maksab 229 eurot, koos videosalvestusega 298 eurot ning registreeruda saab helistades 54545544, kirjutades parasummer@skydive.ee või lennuväljal kohapeal. 

Seekordne Parasummer on järjekorras juba kuueteistkümnes. Esimene treeninglaager toimus 1999. aastal. Parasummerit korraldab Eesti Langevarjuklubi.

NB! Eesti Langevarjuklubi ei võta vastutust ilma eest, mis võib tuua esialgsesse ajakavasse rohkem põnevust ja spontaansust kui plaanitud.

Jooksev info hüppetegevuse kohta: https://www.facebook.com/parasummerboogie

Parasummeri üldinfo: http://parasummer.com/

Eelmiste Parasummerite videod: https://vimeo.com/parasummer/videos

Lisainfo:

Eva Tamm
Parasummer peakorraldaja
tel. +372 55 624 740

Keiu Virro
Parasummer pressiesindaja
Tel. +372 55 960 213

keiu.virro@gmail.com (keiu@skydive.ee)

Jaga postitust