Eesti Langevarjuklubi soetas uue kiire hüppelennuki

Eesti Langevarjuklubi soetas uue kiire hüppelennuki

 

Möödunud nädalavahetusel jõudis Raplasse Eesti Langevarjuklubi uus hüppelennuk Pilatus PC-6 Porter. Tegemist on kiireima ja parima Eestis kasutusel oleva hüppelennukiga, mis viib kümme langevarjurit 4 kilomeetri kõrgusele kõigest 15 minutiga.

IMAG3111
Foto: Eveli Loorits

Eesti Langevarjuklubi uus lennuk pardatähisega YL-CCQ on ehitatud 2006. aastal ja spetsiaalselt langevarjuhüpeteks kohandatud. Lennuk hakkab lendama põhiliselt Rapla lennuväljal, mis on üks suurimaid langevarjuspordi ja hobilennunduse keskuseid Eestis. Koolitamisel on kolm pilooti, kes suvel igal nädalavahetusel ekstreemsportlasi taevasse viima hakkavad.

Eesti Langevarjuklubi instruktori ja lennutegevuse juhi Tanel Viina sõnul toob uue lennumasina saabumine langevarjuspordi harrastajate ridadesse uue hingamise. „Porter võimaldab meil teha hooaja jooksul oluliselt rohkem hüppeid kui varasematel aastatel. Seni oleme pidanud kiiresti 4 km kõrgusele tõusvaid lennukeid naaberriikidest lühemateks perioodideks rentima, nüüd lõpuks on ta meil püsivalt kohapeal olemas. Meie langevarjusportlased, kes viimastel aastatel on pidanud välisriikides treeninglaagrites käima, kuna teised Eestis kasutatavad hüppelennukid ei lenda piisavalt kõrgele, saavad nüüd jälle kodumaal harjutama hakata.“ Pilatus Porteri tulek on hea uudis ka neile adrenaliinijanustele, kes eelistavad lendamise tunnet kogeda tandemhüppel koos kogenud instruktoriga – nemad saavad vabalangemist nautida nüüd pea kaks korda kauem.

Foto: Tanel Viin
Foto: Tanel Viin

Pilatus PC-6 Porter on ühemootoriline lennuk, mis on populaarne langevarjuklubide seas üle maailma, eeskätt just tänu oma tähelepanuväärsele tõusukiirusele. Samuti sobib see ideaalselt Eesti oludesse – lennuk ei vaja õhku tõusmiseks ega maandumiseks pikka hoovõturada ning sellega saab edukalt opereerida ka murukattega lennuväljal.

Eesti Langevarjuklubi on 1999. aastal loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on oma liikmetele parimate hüppetingimuste ja arenguvõimaluste loomine ning Eesti langevarjuspordi edendamine. Klubi liikmed on Eestit edukalt esindanud nii maailmarekordite püsitamisel kui ka Euroopa meistrivõistlustel ja maailmakarikal.

Jaga postitust