Eesti langevarjurid pälvisid Hollandi lahtistel meistrivõistlustel hõbemedali

Eesti langevarjurid pälvisid Hollandi lahtistel meistrivõistlustel hõbemedali

 

Eesti langevarjurid osalesid juuli alguses Hollandi lahtistel meistrivõistlustel ning saavutasid kupliakrobaatikas algajate kategoorias medaliväärilise teise koha.

Teuge langevarjukeskuses 3.-8. juulini toimunud üritusel võisteldi erinevatel aladel, sealhulgas kujundhüpetes, freefly’s ja tiibkostüümidega lendamises. Kupliakrobaatikas osales kokku üheksa võistkonda ning Eestit esindanud kaheliikmeline tiim, koosseisus Eesti Langevarjuklubi liikmed Katrin Raudsik ja Indrek Pappel, pälvis oma esimesel välisvõistlusel algajate kategoorias hõbemedali.

Eestis teist hooaega koos treeniva tiimi liikme Indrek Pappeli sõnul mindi Hollandisse eelkõige uusi kogemusi hankima. „Iga võistkond pidi tegema 8 võistlushüpet, lisaks saime pärast koos teiste osalejatega harjutada suuremaid, kuni viiest hüppajast koosnevaid rotatsioone. Uusi teadmisi saime kuhjaga ja hakkame nüüd kodus uue hooga harjutama, et veel paremaks saada!“

Kupliakrobaatika on langevarjuspordi ala, kus hüppajad moodustavad crw2erinevaid kujundeid avatud langevarjukuplite all lähestikku lennates ning üksteise kuplitest kinni võttes. Võisteldakse enamasti 2- või 4-liikmeliste võistkondadena, sooritades kindlaks määratud aja jooksul võimalikult palju rotatsioone (hüppajad moodustavad üksteise kuplitest jalgadega kinni hoides „torni“ , seejärel kõige ülemine lendab kõige alumiseks jne) või muid eelnevalt kokku lepitud kujundeid. Suurima kupliakrobaatika kujundi rekord püstitati 2007. aastal Floridas ning see koosnes sajast langevarjurist.

Eesti Langevarjuklubi on 1999. aastal loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on oma liikmetele parimate hüppetingimuste ja arenguvõimaluste loomine ning Eesti langevarjuspordi edendamine. Varasematel aastatel on klubi liikmed edukalt Eestit esindanud nii maailmarekordite püsitamisel kui ka Euroopa meistrivõistlustel ja maailmakarikal.

Võistluse fotod ja video: Hans Ypma

Vaata videot võistluselt:

2007. aastal Floridas püsitatud kupliakrobaatika maailmarekordi video:

 

Jaga postitust