Teletorn tähistab 34. sünnipäeva langevarjuhüpetega

Teletorn tähistab 34. sünnipäeva langevarjuhüpetega

 

Tallinna Teletorni 34. sünnipäeva puhul toimub 9.-11. juulini BASE Boogie 2014, kuhu koguneb 50 base-langevarjurit üle kogu maailma. Teletorni 170 meetri kõrguselt vaateplatvormilt näeb langevarjureid alla hüppamas kolmapäevast reedeni kell 10.00-17.30.

BASE boogie 2013Lisaks üheksale eestlasele on registreerunud hüppajaid ligi 20-st riigist, sh Hollandist, Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust, Ameerikast, Inglismaalt, Venemaalt, Saksamaalt, Austriast, Šveitsist, Ukrainast ja isegi Brasiiliast. Kõigil kolmel päeval toimub ka täpsusmaandumise võistlus.

Lühend BASE tuleneb sõnadest Building (hoone), Antenna (antenn või kraana), Span (sild) ja Earth (kalju), mis koondnimetusena tähendab maaga ühenduses olevatelt objektidelt hüppamist. Tavapärase mitme kilomeetri asemel sooritatakse BASE hüppeid oluliselt madalamalt, tihti isegi vähem kui 100 meetri kõrguselt ning ranitsas on vaid üks varjukuppel.

Vaata ka eelmise aasta BASE Boogie videot:

 

Jaga postitust