Eesti langevarjurid pälvisid välisvõistlustel kõrgeid kohti

Eesti langevarjurid pälvisid välisvõistlustel kõrgeid kohti


Eesti langevarjusportlastest koosnev tiibkostüümidega lendajate võistkond Insecta Volucri pälvis septembri alguses Hollandis toimunud võistlusel International Artistic Wingsuit Competition intermediate kategoorias medaliväärilise kolmanda koha. Samal ajal Belgias toimunud Euroopa Langevarjuliiga finaalvõistlusel saavutas Eesti kujundhüppevõistkond Lupus EST neljanda koha kõrgeimas, AAA kategoorias, püstitades samas ka uue isikliku rekordi.

Insecta Volucri liikmed Miikka Sakari Oksanen ja Ahti Legonkov treeninghüppel. Kaamera: Jussi Markkanen
Tiibkostüümides Insecta Volucri liikmed Hollandis Artistic WIngsuit Competition'il. Vasakult: kaameramees Väino Ellamik, artistid Miikka Sakari Oksanen ja Ahti Legonkov.
Tiibkostüümides Insecta Volucri liikmed Hollandis Artistic Wingsuit Competition’il. Vasakult: kaameramees Väino Ellamik, artistid Miikka Sakari Oksanen ja Ahti Legonkov.

5.-8. septembrini Hollandis Texeli lennuväljal juba kuuendat korda aset leidnud Artistic Wingsuit Competition tõi kokku tiibkostüümidega lendajaid Saksamaalt, Hollandist, Venemaalt, Hispaaniast, Austraaliast ja Eestist.  Kahest artistist ja kaameramehest koosnevad kolmeliikmelised meeskonnad sooritasid seitse võistlushüpet, neist viis korraldajate poolt etteantud kava järgi ning kaks vabakavaga.  Lisaks hüpete tehnilisele teostusele hindasid kohtunikud lendajate stiili, kaameratööd, artistlikkust ja sujuvat esitust. Eestit esindanud võistkond Insecta Volucri, koosseisus Miikka Sakari Oksanen, Ahti Legonkov (artistid) ja Väino Ellamik (kaamera), pälvis intermediate kategoorias Hispaania ja Austraalia tiimide järel medaliväärilise kolmanda koha.

Insecta Volucri on Eesti esimene ja ainus wingsuit’ide ehk tiibkostüümidega lendajate võistkond, mis alustas koos hüppamist 2012. aasta suvel. Miikka Sakari Oksaneni sõnul oli tiimi jaoks tegu esimese võistlusega ning oma etteastega jäädi rahule. “Iga hüppega õppisime uusi asju ja areng oli märgatav. Nii lendamise kui ka kaameratöö tase oli kõrge ja järgmisel aastal plaanime jälle osaleda, eesmärkideks paremini lennata ning loomulikult võit.”

Samal nädalavahetusel Belgias Moorsele’s Euroopa Langevarjuliiga finaalvõistlusel (European Skydiving League Finals 2013) osales 36 viieliikmelist kujundhüppevõistkonda seitsmest riigist. Eestit esindav Lupus EST, koosseisus Kristiina Kasemets, Anton Sigal, Marko Rink, Kaido Raudvere ja kaameramees Peeter P. Mõtsküla, osales kõige kõrgemas, AAA kategoorias ning saavutas seal neljanda koha.  Ühtlasi parandas Lupus EST oma isiklikku rekordit tervelt kolme punkti võrra, pälvides parimal hüppel kohtunikelt 17 punkti.  Eesti ametliku rekordina jääb püsima siiski sama võistkonna poolt 2012. aasta detsembris Dubais sooritatud 14-punktine hüpe, kuna Langevarjuliiga võistlus ei toimu Rahvusvahelise Lennuspordiföderatsiooni egiidi all.

???????????????????????????????
Lupus EST Euroopa Langevarjuliiga finaalvõistlusel. Vasakult: Anton Sigal, Kristiina Kasemets, Marko Rink, Kaido Raudvere, ees kaameramees Peeter P. Mõtsküla.

Lupus EST-i kaameramehe Peeter P. Mõtsküla sõnul on Langevarjuliiga puhul tegemist avatud võistlusega, kus erinevates kategooriates võtavad üksteiselt mõõtu nii kogenud kui alles alustavad kujundhüppemeeskonnad. „Loodame, et järgmisel aastal osaleb Eestist rohkem tiime. Tänavu AAA klassis võidu koju viinud Belgia meeskond oli maailmatasemel, kuid teisele ja kolmandale kohale jõudnud Hollandi ja Suurbritannia võistkondadest on meil reaalselt võimalik lähemas tulevikus mööda minna. Mõistagi teeb suurt heameelt tiimi isikliku rekordi parandamine!“

Nii Insecta Volucri kui Lupus EST-i sportlased on Eesti Langevarjuklubi liikmed. Eesti Langevarjuklubi on 1999. aastal loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on oma liikmetele parimate hüppetingimuste ja arenguvõimaluste loomine ning Eesti langevarjuspordi edendamine. Varasematel aastatel on klubi liikmed edukalt Eestit esindanud nii maailmarekordite püsitamisel kui ka Euroopa meistrivõistlustel ja maailmakarikal.

VAATA VIDEOID:

Insecta Volucri vabakava:

Lupus EST 17 punkti hüpe:

 

 

Jaga postitust