Langevarjurid üritavad treeninglaagris Parasummer püstitada kaks uut Eesti rekordit

Langevarjurid üritavad treeninglaagris Parasummer püstitada kaks uut Eesti rekordit

Eesti Langevarjuklubi pressiteade

20.07.2012

Langevarjurid üritavad treeninglaagris Parasummer püstitada kaks uut Eesti rekordit

Eestlastest langevarjurid üritavad Pärnu lennuväljal toimuvas langevarjurite treeninglaagris Parasummer püstitada kaks uut eesti rekordit. Täna hommikul kell 9 algasid Pärnu lennuväljal treeningud uue suurima vabalangemises püstitatud kujundi jaoks.

Kujundit aitab eestlastel planeerida soome päritolu kogu maailmas tuntud bigway’de ehk suurte kujundite lendamise treener Markku Teivainen. 24-liikmelise kujundi tarbeks peavad langevarjurid hüppama kahelt lennukilt, mis selleks formatsioonis lendama peavad. Kehtiv Eesti rekord pärineb aastast 2008 ja on 17-liikmeline.

Naislangevarjurid planeerivad täna uuendada ühtlasi ka naiste rekordit. Praegu kehtiv naiste rekord on 2010 aastast pärinev 8-liikmeline kujund vabalangemises. Sel korral üritatakse kokku saada lausa 10 liikmeline kujund.

Parasummeril, mis kestab laupäevani, hüpatakse iga päev 10st-20ni, Pärnu lennuväli on avatud ka pealtvaatajaile, külastajatel on võimalus proovida tandemhüpet.

Ajakirjanikele:
Pressikontakt: Säde
gsm 502 5335
piret.lain@gmail.com

Jaga postitust