Laupäeval algab Pärnu lennuväljal Parasummer

Laupäeval algab Pärnu lennuväljal Parasummer

Pärnu lennuväljal algab laupäeval juba kolmeteistkümnedat korda peetav rahvusvaheline langevarjurite suvine treeninglaager Parasummer 2012. Kaheksa päeva kestvas hüppelaagris võisteldakse mitmetel vabalangemise spordialadel, lisaks tehakse ka erinevaid meelelahutuslikke hüppeid. 

Pühapäeval, 15. juulil kell 13.00 toimub traditsiooniline langevarjurite Pärnu randa maandumine Beach Landing 2012. Maandutakse rannahoone lähedusse, kus on langevarjuritele eraldatud spetsiaalne ala.Esmaspäevast – reedeni tegelevad langevarjurid Soome instruktorite juhendamisel kupliakrobaatika treeningutega. Lennuvälja kohal võib sel ajal näha korraga mitmeid langevarjukupleid erinevates formatsioonides ning üritatatakse püstitada ka uus Eesti rekord.

Reedel, 20. juulil on eestlastest langevarjuritel plaanis püstitada uus Eesti rekord vabalangemises moodustatud kujundi suuruses. Senine rekord pärineb aastast 2008 ja on 17 liikmeline. Sel korral plaanis 24-liikmeline kujund ning hüpatakse kahelt lennukilt, mis selleks formatsioonis lendama peavad. Samal päeval planeerivad eestlastest naislangevarjurid püstitada ka uue rekordi vabalangemises ainult naistest moodustatud kujundi suuruses.

Parasummeril hüpatakse iga päev 10st-20ni, Pärnu lennuväli on avatud ka pealtvaatajaile, külastajatel on võimalus proovida tandemhüpet. Tandemhüpe 4000 m kõrguselt maksab 199 eurot, videosalvestus lisaks 69 eurot. Tandemhüppeks eelregistreerimine telefonil 5454 5544.Seekordne Parasummer on järjekorras kolmeteistkümnes. Esimene treeninglaager toimus 1999. aastal.

Parasummerit korraldab Eesti Langevarjuklubi (www.skydive.ee), mis on Eesti vanim ja suurim langevarjuklubi.Värsket infot Parasummeril toimuvast Eesti Langevarjuklubi Facebook’i lehelt www.facebook.com/skydive.ee või Parasummeri kodulehelt www.parasummer.com

Disclaimer: Eesti Langevarjuklubi ilma eest ei vastuta, halva ilma korral võib toimuda kavas muudatusi kuid anname neist jooksvalt teada.

Ajakirjanikele:
Pressikontakt: Säde
gsm 502 5335
piret.lain@gmail.com

Jaga postitust