Nädalavahetusel püstitati Eesti esimesed rekordid kupliakrobaatikas

Nädalavahetusel püstitati Eesti esimesed rekordid kupliakrobaatikas

Möödunud nädalavahetusel püstitati Rapla lennuväljal Eesti esimesed ametlikud rekordid kupliakrobaatikas. Maailmarekordimehest treeneri Pasi Pirttikoski juhendamisel moodustati kõigepealt kujund kahest avatud kuplite all lendavast langevarjurist, veel samal päeval püstitati uus rekord kolme langevarjuri poolt.

Kõik rekordites osalenud on Eesti Langevarjuklubi liikmed. Esimesel sooritusel osalesid Kristiina “Tuuker” Kasemets ja Maie “Veela” Talts ning see on ühtlasi ametlik naiste rekord. Järgmisel katsel liitus eelmainitutega Kristjan “Aatomik” Kuru ja sündis ka uus rekord. Selleks, et sooritused ametlike Eesti rekorditena arvesse läheks, peab kõigil osalejatel olema FAI (Fédération Aéronautique Internationale) sportlaslitsents ning rekordiürituse plaan koos osalejate andmetega tuleb eelnevalt registreerida. Hetkel ootavad mõlemad saavutused FAI kinnitust.

Rekordis osalenud Maie Taltsi sõnul on potentsiaali ka suuremateks saavutusteks. “Pasi tegi meiega head tööd ja kuna sellel alal Eestis rekordeid ei ole püstitatud, siis otsustasimegi nö otsa lahti teha. Eks järgmisel korral tuleb kõrgem eesmärk seada või kellelgi teisel meie tulemus üle hüpata.”

Pasi oli Eestis koos oma tiimi kaameramehe Heikki Kammonen’iga, kes treeninghüpped ja rekordid jäädvustas. Pasi kiitis oma õpilasi ja meie sõbralikku klubiatmosfääri ning lubas peagi tagasi tulla.

Lisaks kupliakrobaatika treeningutele toimus ka tavapärane hüppetegevus, reede õhtust pühapäevani tehti kokku 18 tõusu. Kõik lennuväljale saabunud IAD-õpilased said hüpata, mõni isegi kuni 3 hüpet. Kokku tehti nädalavahetusel 27 IAD-hüpet.

Kupliakrobaatika (downplane) video

Aivari pildid

elo pildid

Jaga postitust