Eesti naised tegid Pärnu taevas kaks rekordit

Eesti naised tegid Pärnu taevas kaks rekordit

Täna tegid Eesti naislangevarjurid Pärnu lennuväljal kaks rekordit. Esimese katsega tehti ära kaheksast naisest koosnev Eesti naiste kujundhüppe rekord ning paar tundi hiljem tehti ka BonBon Lingerie pesus Eesti pesuhüppe rekord.

Mõlemas rekordis osalenud Eesti Langevarjuklubi langevarjur Annika Arras oli eelkõige rõõmus selle üle, et Eesti naiste kujundhüppe rekord esimesel katsel tehtud sai: „Kõige tähtsam on sportlik saavutus, pesuhüpe oli juba Eesti rekordi humoorikas tähistamine! Kuna pesus lendamine on keeruline, siis saime plaanitud seitsme naise asemel kujundisse viis“.

Naiste kujundhüppe kehtiv maailmarekord tehti 2009 aastal Californias, USAs ning selles osales 181 naislangevarjurit. Maailmarekordis osalenud eestlane Vaike Õiglane osales ka mõlemas tänases Eesti naiste rekordis.

Rekordihüpetes osalesid Eesti Langevarjuklubi langevarjurid Annika Arras (110 hüpet), Kristiina Kasemets (1400 hüpet), Eveli Loorits (420 hüpet), Kristi Oskar (115 hüpet), Vaike Õiglane (986 hüpet), Piret Bergmann ( 210 hüpet), Jane Hein (152 hüpet) ja Maie Talts (1158 hüpet).

Eesti Langevarjuklubi naiste esimene pesuhüpe toimus 2009. aastal Rapla lennuväljal. Osales 6 naist, kujundisse jõudis neist kolm.

Rahvusvaheline langevarjulaager Parasummer kestab Pärnu lennuväljal kuni pühapäevani. Huvilised saavad teha tandemhüpet ning pääs lennuväljale on kõigile pealtvaatajatele tasuta.

Jaga postitust