ELAKi õpilasel kõik 7 AFF levelit läbitud

ELAKi õpilasel kõik 7 AFF levelit läbitud

ELAKi langevarjur-õpilane Martin Sokk sai nädalavahetusel esimesena Eestis läbitud kõik seitse AFF koolituse taset ning on nüüd valmis iseseisvalt hüppama. Martinil kulus seitsme leveli tegemiseks täpselt 7 hüpet ehk iga taseme harjutused said sooritatud kohe esimesel katsel.

Martin ise kommenteerib AFF kursuse läbimist nii: ” Kokkuvõtvalt võiks öelda, et iga AFF level pakkus midagi uut ja põnevat. Iga samm oli omaette elamus ning viis lähemale tõelisele vabalangemise tundele. Suurepärane tunne oli 8. hüppel üksinda lennukist välja hüpata ja kontrollida ennast õhus. Kuna AFF kursusega saavutad kõige kiiremini vabalangemise elamuse (kursuse lõpuks oli seda mul 5,5 minutit), siis soovitan seda julgelt kõikidele, kes ei suuda veel otsustada kas valida IAD või AFF kursus.”

Eesti Langevarjuklubi on ainuke langevarjuklubi Eestis, kes pakub USPA (United States Parachute Association) materjalidel põhinevat ning sertifitseeritud instruktorite poolt läbi viidavat AFF (Accelerated Freefall) langevarjuri koolitust.  Koolituse põhiidee on võimaldada õpilasel jõuda võimalikult kiiresti iseseisva hüppamiseni ja seega ka ihaldatud vabalangemise tundeni. Samuti tagab AFF metoodika langevarjuri kõige kiirema arengu, kuna temaga on hüpetel kaasas kaks instruktorit, kes teda vabalangemises aerodünaamiliselt õiges asendis hoiavad ning vajadusel ka varju avavad.

Loe Martini täispikka kirjeldust AFF koolituse muljetest siit.

Jaga postitust