ELAKis saab nüüdsest ainukesena Eestis uut moodi vabalangeda!

ELAKis saab nüüdsest ainukesena Eestis uut moodi vabalangeda!

Eesti Langevarjuklubi instruktorid viibisid 27. veebruarist 6. märtsini Hispaanias Sevillas langevarjuklubis Skydive Spain koolitusel, mille tulemusena omandati koolitajasertifikaat, mis võimaldab nüüdsest pakkuda Eestis täiesti uut ja kogu maailmas populaarsust võitvat langevarjuri algkoolitust nimega AFF ehk accelerated freefall.

Kui seni said algajad ekstreemsportlased valida kahe erineva esmahüppe võimaluse, IAD algkoolituse ja tandemhüppe vahel, siis alates 2010. aasta suvest on neid võimalusi tänu koolituse läbinud ja kvalifikatsiooni omandanud Eesti Langevarjuklubi instruktoritele koguni kolm.

Mis teeb AFF-ist erilise? Põhiline erinevus seisneb selles, et kui seni sai esmahüppaja kogeda vabalangemist kas iseseisvalt 1500 meetri kõrguselt lennukist välja hüpates (vabalangemise ajaks esimestel hüpetel paar sekundit) või instruktori külge kinnitatuna 3500 meetri kõrguselt hüpates (vabalangemise ajaks umbes 45 sekundit), siis AFF-i puhul toimub väljahüpe samuti keskmiselt 3500 meetri kõrguselt, kuid hüpata saab täiesti iseseisvalt nii, et 2 instruktorit hoiavad vabalangejast mõlemalt poolt kinni, stabiliseerides tema kehaasendi ning avades vajadusel tema eest ka langevarju.

AFF koolitus tähendab algaja langevarjuri jaoks eelkõige kiiremat jõudmist ihaldatud vabalangemise tundeni ning samuti märgatavalt kiiremat arengut, kuna instruktorid hoolitsevad õhus selle eest, et vabalangeja keha oleks kohe aerodünaamiliselt õiges asendis.

Eesti Langevarjuklubi instruktoreid Kristiina Kasemetsa, Kristjan Kuru ja Marko Rinki koolitas Skydive Spain Instructors Academy AFF-instruktorite eksamineerija Marcus Laser. Koolitus sisaldas maapealset osa ja koolitushüppeid, mille käigus mängiti õhus läbi erinevaid situatsioone.

Palju õnne värsketele instruktoritele!

AFF õpilane ja instruktorid Foto: Internet

Eesti Langevarjuklubi värsked AFF instruktorid Foto: Jonathan Newman

Jaga postitust