Langevarjur maandus 25m kõrguse puu otsa

Langevarjur maandus 25m kõrguse puu otsa

Laupäeval, 15. augustil Rapla (Kuusiku) lennuväljal Eesti Langevarjuklubi hüppepäeval maandus esmahüpet sooritanud langevarjuri õpilane 25 m kõrguse puu otsa. Õpilane viga ei saanud ja jõudis päästeameti helikopteriga maapinnale tagasi.

“Õpilane oli läbinud koolituse ja sooritanud edukalt eksami. Varjukupli all lennates ei arvestanud ta tuulesuunda õigesti, mistõttu juhtis oma varju külgtuulde ja lendas lennuvälja alalt minema metsa kohale,” sõnas langevarjurit koolitanud instruktor Kristiina Kasemets. “Lennuväljal oli tuule kiirus 4-5 m/s, mis on esmahüppe sooritamiseks sobiv, kõik teised sel päeval hüpanud õpilased maandusid lennuväljale,” lisas ta.

Hüppajaks oli 1988. aastal sündinud Tartust pärit Kadi Parts, kes peale puu otsa maandumist oma asukohast telefoniga (mobiiltelefoni kaasas kandmine on langevarjuhüppel kohustuslik) teada andis. Eesti Langevarjuklubi turvameeskond leidis ta üles kümne minutiga. Tütarlaps oli varjuga kinni jäänud 20-25 m kõrguse männi otsa. Kadi saadi puu otsast alla Päästeameti abiga.

Eesti Langevarjuklubi tänab Päästeametit professionaalse tegutsemise eest.

Video: Karl Arrak

Jaga postitust