Langevarjurid maanduvad homme Kihnu-Virve kontserdile

Langevarjurid maanduvad homme Kihnu-Virve kontserdile

Laupäeval maanduvad langevarjurid Kihnu-Virve kontserdile Rapla lauluväljakul. Eesti Langevarjuklubi annab selle sündmusega oma klubi vanimale vabalangejale, 81-aastasele vanaproua Virve Kösterile au. Ühtlasi avatakse selle demomaandumisega langevarjurite treeninglaager ParaSummer 2009, mis on järjekorras juba kümnes.

ParaSummer toimub 11.-19. juulini Rapla lennuväljal, kus treeninghüppeid on tegemas sadakond langevarjurit. Päevasel ajal hüpatakse 10st-19ni, õhtuti toimuvad teoreetilised õpitoad erinevate vabalangemise ja tiibvarjuga lendamise alaliikide omandamiseks. Plaanis on uuendada mitmeid Eesti rekordeid vabalangemises. Lennuväli on avatud ka pealtvaatajaile, külastajatel on võimalus proovida tandemhüpet. Tandemhüpe 3500 m kõrguselt maksab 3000 krooni, koos videosalvestusega 4000 krooni.

Virve Köster (Kihnu-Virve) tegi 8. juunil Rapla lennuväljal tandemhüppe. Koos temaga käisid vabalangemises ka tütretütred Reena ja Raina. Virve on vanim vabalangeja Eesti Langevarjuklubis.

Demomaandumine Rapla lauluväljakule toimub laupäeval 11. juulil u kella 16.45 paiku. Langevarjurid hüppavad värviliste suitsudega ning on kergesti jälgitavad. Demomaandumine võib ära jääda kehvade ilmaolude tõttu (vihm ja/või tuul üle 10 m/s ja/või pilved madalamal kui 1200m).

Fotosid Kihnu-Virve hüppest, autor Villem Alango
.

Seekordne ParaSummer on järjekorras kümnes. Esimene suur treeninglaager toimus 1999. aastal. ParaSummerit korraldab Eesti Langevarjuklubi – www.skydive.ee

Jaga postitust