ParaSummeril tehakse rekordeid

ParaSummeril tehakse rekordeid

Laupäeval algas Kuusiku lennuväljal langevarjurite treeninglaager ParaSummer 2008. Nädal aega kestvas hüppelaagris plaanitakse teha esimene Eesti ametlik freefly rekord. Kujundlendajad treenivad ka uueks, Eesti suurimaks kujundlendamise rekordiks, mida augustikuus mõnda Euroopa langevarjukeskusesse tegema minnakse.

Esimesel laagripäeval oli ideaalne hüppeilm, mille käigus tehti 13 tõusu ja 128 hüpet, nende hulgas 6 tandemit. Eesti Langevarjuklubi kogenuim freeflyer Toomas Talts lausus päeva viimaselt, päikeseloojangu valguses maandutud tõusult tulles, et esimese hüppepäeva freefly rekordiürituse treeningud olid paljulubavad: „Kui lähipäevil kõik kogenud vabalendajad lennuväljale jõuavad, teeme selle rekordi ära ka. On viimane aeg kujundlendajatele näidata, et ka vabalendajad suudavad rekordi väärilise tulemuse kirja saada.“

ParaSummeril hüpatakse 9st-20ni, õhtuti toimuvad teoreetilised õpitoad erinevate vabalangemise ja tiibvarjuga lendamise alaliikide omandamiseks.  Lennuväli on avatud ka pealtvaatajaile, külastajatel on võimalus proovida tandemhüpet. Tandemhüpe 3500 m kõrguselt maksab 3000 krooni, koos videosalvestusega 4000 krooni. ParaSummer toimub 5.-12. juulini Kuusiku lennuväljal Raplamaal. Tandemhüppeks eelregistreerimine telefonil 5454 5544.

Seekordne ParaSummer on järjekorras üheksas. Esimene treeninglaager toimus 1999. aastal. Seni rekordilisem ParaSummer toimus aastal 2005, mil kaheksa päeva jooksul tegid 12. riigi hüppajad kokku 3084 hüpet. Üheskoos tehti tookord tänaseni Eesti suurim, 21. liikmest koosnev kujund vabalangemises.

Fotod © Indrek Martin

Jaga postitust