Intsident 30. mai hüppepäeval

Intsident 30. mai hüppepäeval

Reedel, 30. mail toimus Eesti Langevarjuklubi poolt korraldatud hüppepäeval intsident, mille käigus üks langevarjur vigastada sai.

Reedel toimunud hüppepäeva viimasel tõusul kella 21.45 paiku põrkusid u 50 m kõrgusel kahe langevarjuri varjukuplid, mistõttu kaotasid varjud hetkeks juhitavuse. Peale varjude eraldumist õnnestus kuplite lennuvõime siiski taastada ja suurem õnnetus ära hoida. Madalal kõrgusel toimunud ristumisest tulenevalt maandusid varjurid allatuult ja ebastabiilselt, mille tulemusena murdis üks langevarjuritest jalaluu. Rohkem vigastusi intsidendis osalenud ei saanud.

Õnnetusjuhtumis põhjustas mitmete ebasoodsate asjaolude kokkulangemine, mille tõttu langevarjurid teineteist õigeaegselt ei märganud. Juhtumil lähedalt pealtnägijaid polnud. Mõlemad intsidendis osalenud on kogenud langevarjurid – ühel üle 800, teisel üle 150 hüppe.

Eesti Langevarjuklubi on alustanud intsidendi uurimist selgitamaks välja toimunu täpsed põhjused, et edaspidi sarnaseid olukordi vältida.

Jaga postitust