Kalle Volkov: esimene hüpe

Kalle Volkov: esimene hüpe

Kalle “cal6” Volkov

Kursused tegin läbi juba 2001 augustis, aga tänu maandumisharjutusel (Ämaris, peldikukatuselt, 2m kõrge) saadud vigastusele (mõra vasaku jala mingis luus) olin sunnitud seda esimest hüpet edasi lükkama kevadeni.
Ok, saabus aprilli algus, esimesed hüppepäevad. Laupäeval läksin Ämarisse, tegin kiiresti korduseksami Dillingerile (Janek Tauram, Sõjaväe Langevarjuklubi juhtpersoon – A.V.), tegin ära VVH (varuvarjuharjutus – A.V.) ja hakkasin ootama millal saab lennukisse. aega läks, tuul oli kõva, lõpuks öeldi fataalsed sõnad – pange ennast tõusule kirja. tegin nagu kästud, võtsin PD-260 (isegi tabasin ära et kasulik on võtta pehme meduusiga vari), panin ta selga, kiivri pähe, prillid ette, kõrgusemõõtja käe peale. ja siis üks paras ootamine kuni tõus lõpuks täis sai :)
Rivis kontrolliti ilusti kõik üle, mindi lennukisse. AN-2 käivitus, jube müra. tükk aega siblimist kuni lõpuks 1,2km kõrgust. “Meduusid kätte, püsti”. Mina teise või kolmandana välja, üle õla piilusin kuidas teised (kogenud IAD-d) enne mind lõdva vasakuga lennukist välja hüppasid. Hirm tuli natuke peale. eriti siis kui olin juba uksel ja alla vaatasin. Dill küsis mult valmisoleku kohta, suutsin ainult noogutada. väikse tõuke
Peale sain lennukist välja kah. ja siis brainlock. siis tropikeerud. Ja siis sain aru et vari siiski ON lahti. Et peab tropikeerud välja keerutama. Ja et peab pidurid kätte võtma ja kontrollima varju korrasolekut. Kaif. Täielik kaif. Suuremat kaifi olen kogenud ainult nelja kilomeetri peale kolides :)
Maandumine nagu ikka algajatel ilusa maandumiskujundiga ja istuli. aga vähemalt aeda sisse vastupidiselt mõnele teisele tollel tõusul ;)
60 hüpet ja 1,5 aastat hiljem tegin jälle IAD. Veela (Maie Kütt – A.V.) harjutas hüppemeistriks. ja nii eredalt tuli meelde seesama hirm kui veela andis märku et “püsti, meduusid kätte”. Ukse peal seistes seesama värin mida ma täpselt 60 hüpet tagasi kogesin. Uks, “valmis?” – “ei ole!” – segadus – “valmis???!!!” – “hea küll” – “mine”. Ja needsamad tropikeerud mida ma viimased 40 hüpet ei olnud kogenud.

Jaga postitust