Rahvusvaheline langevarjulaager Parasummer kutsub saarlasi langevarjuga hüppama

Rahvusvaheline langevarjulaager Parasummer kutsub saarlasi langevarjuga hüppama

Eesti Langevarjuklubi korraldatav rahvusvaheline langevarjurite treeninglaager Parasummer 2018 toimub tänavu 14.-22. juulini Kuressaares. Üritusel osaleb üle 200 langevarjuri 15-st riigist, kaugemad külalised saabuvad Uus-Meremaalt, USA-st ja Austraaliast. Linnarahva rõõmuks sooritavad langevarjurid demonstratsioonmaandumise Raiekivi säärele ja Saare Golfi harjutusväljakule. Seiklushimulistel saarlastel on võimalik langevarjuhüpe ka ise ära proovida, väljakutse võtab teiste seas vastu tänavune Superstaari saate võitja Uudo Sepp.

Ehkki üheksa päeva kestev treeninglaager on mõeldud eelkõige kogenud langevarjusportlastele, on Kuressaare lennuväljale oodatud ka pealtvaatajad. Hüpped toimuvad ilusa ilma korral iga päev kella 9-st hommikul kella 18-ni õhtul. Kellel vaatamisest väheks jääb, sellel on võimalik vabalangemise tunnet ka ise kogeda, sooritades tandemhüppe koos kogenud instruktoriga ühise langevarju all. Tandemhüpe 4 km kõrguselt maksab 229 eurot, koos videosalvestusega 298 eurot ning registreeruda saab helistades 54545544, kirjutades parasummer@skydive.ee või lennuväljal kohapeal.

Kogenud langevarjurite demonstratsioonmaandumist Raiekivi säärele näeb sobiva ilma korral laupäeval, 14. juulil kell 14 ja pühapäeval, 15. juulil kell 14. Golfisõprade rõõmuks on langevarjuritel plaanis ühel õhtupoolikul maanduda ka Saare Golfi harjutusväljakule.

Foto: Jüri Panga

Lennuväljal on rohkem sagimist ja kaameraid oodata laupäeval, 14. juulil lõuna paiku, mil tandemhüpet tuleb sooritama tänavune „Eesti otsib superstaari“ saate võitja Uudo Sepp. Finaalsaates tõi Kuressaarest pärit Uudole edu muuhulgas Tom Petty loo „Free Fallin’“ suurepärane esitus – peagi selgub, kas rohkem närvikõdi põhjustas laval kohtunike pilkude all vabalangemisest laulmine või vabalangemise vahetu kogemine nelja kilomeetri kõrgusel täiesti töökorras lennukist välja hüpates.

Parasummer 2018 peakorraldaja Liis Raudvere julgustab saarlasi ainulaadset võimalust kasutama: „Saarlased on seni pidanud mandril hüppamas käima, sest langevarjuspordiga tegelemise võimalust Saaremaal paraku pole. Eesti Langevarjuklubi hüppas Kuressaares Parasummeri raames viimati neli aastat tagasi ja see on võrratult ilus koht, kus oma elu esimene langevarjuhüpe teha. Kuressaare piiskopilinnus, meri ja rannajoon, Abruka saar – nelja kilomeetri kõrguselt vaadates on see kõik nagu peo peal ning aega vaadete nautimiseks on piisavalt. Tandemhüpe koos instruktoriga ei eelda varasemat hüppekogemust ega pikka koolitust – hüppele eelneb umbes pooletunnine instruktaaž lennuväljal ja seejärel ongi minek!“

Foto: Antti Kopliste

Linnarahvale pakuvad silmailu ka üle maailma kokku tulnud kupliakrobaatikud, kelle jaoks eestlaste korraldatud Parasummer on läbi aastate olnud üks olulisemaid treeninglaagreid. Kupliakrobaatika on ala, kus erinevaid kujundeid moodustatakse õhus avatud langevarjukuplite all. Kogenud treeneri, soomlase Pasi Pirttikoski juhendamisel lennatakse suuri, enam kui kümnest inimesest koosnevaid formatsioone, mis Kuressaare taevas kaugele paistavad.

Kogenud langevarjurite jaoks on kohal kokku lausa kuus maailmatasemel treenerit, kel hüppeid selja taga kokku üle 60 tuhande. Sportlased lihvivad oma oskusi kujundlendamises (Formation Skydiving), vabalendamises (Freefly), kupliakrobaatikas (Canopy Formation) ja tiibkostüümiga lendamises (Wingsuit Flying). Eestlased treenivad Parasummeril ka 2019. aastasse planeeritud uue Eesti kujundhüppe rekordi püstitamiseks, abiks enam kui 32 tuhande langevarjuhüppe kogemusega Eesti juurtega treener Pete Allum, kelle juhendamisel sündis ka praegu kehtiv 28-s langevarjurist koosnev Eesti kujundhüpe rekord.

Seekordne Parasummer on järjekorras juba üheksateistkümnes. Esimene treeninglaager toimus 1999. aastal. Parasummerit korraldab Eesti Langevarjuklubi.

NB! Tulenevalt ilmaoludest võib esialgsesse ajakavasse tulla muudatusi.

Vaata lisa: üritus Parasummer 2018 Facebookis

Parasummeri üldinfo: http://parasummer.com/

Lisainfo:

Liis Raudvere
Parasummer 2018 peakorraldaja
Tel. +372 56 699 682
liis.raudvere@skydive.ee

Keiu Virro
Parasummer 2018 pressiesindaja
Tel. +372 55 960 213
keiu.virro@gmail.com

Foto: Eveli Loorits

Jaga postitust