Langevarjuri algkoolitus Tartus 10. augustil

Langevarjuri algkoolitus Tartus 10. augustil

10. augustil 2017 korraldab Eesti Langevarjuklubi algkoolituse Tartus. Ootame kõiki Lõuna-Eesti langevarjuspordihuvilisi, kellele Tallinnasse kursusele tulemine on seni kaugeks jäänud.

Kursuse teoorialoeng toimub Tartus Tähe tn 3 (Korporatsioon Rotalia ruumides) 10. augustil algusega kell 18 ja kestusega ca 4 tundi. Koolitust viib läbi Eesti Langevarjuklubi instruktor Martin Jõesaar. Kirjalikud eksamid ja praktilised harjutused tehakse lennuväljal enne hüpet. Hüpped toimuvad sobiva ilma korral Rapla lennuväljal nädalavahetustel (reede õhtust pühapäevani).

Koolitusel osalejatel on võimalik valida, kas soovitakse hüpata SL (Static Line) või AFF (Accelerated Free Fall) meetodil. Loengu käigus käsitletakse mõlemat tüüpi hüpeteks vajalikke teadmisi ja praktilisi oskusi. Mõlemal juhul sooritatakse hüpe tänapäevase kandilise tiibvarjuga. Kandilised sportlangevarjud on juhitavad ja nendega maandumine on õige maandumistehnika kasutamisel pehme.

vlcsnap-2015-08-20-23h36m25s21Static Line meetodi valinud langevarjuriõpilane hüppab lennukist välja iseseisvalt 1500 m kõrgusel, kuid tema langevarju avanemise käivitab instruktor lennukist. Seega oma esimestel hüpetel peab hüppaja muretsema eelkõige oma kehaasendi ja maandumise pärast, iseseisva langevarju avamiseni jõuab ta hilisemate hüpete ja harjutuste käigus. Static Line koolituse hind on 129€ (sisaldab algkoolitust, klubi liikmemaksu 2017. aasta lõpuni, vajaliku varustuse renti ning ühte hüpet kandilise tiibvarjuga), iga järgnev hüpe 40€ (sisaldab varustuse renti).

150628 AFF Kristo Busch MJO VNA_1AFF meetodi puhul hüpatakse 4000 m kõrguselt ja langevarjuriõpilasega on vabalangemises kaasas kaks väga kogenud instruktorit, kes aitavad vabalangemises õpilasel õiget asendit hoida ja vajadusel avavad ka tema langevarju. Õpilane kogeb juba oma esimesel hüppel ca 45 sekundit vabalangemist. AFF täiskursus sisaldab kokku 7 taset, millest esimesed 3 hüpatakse koos kahe instruktoriga ja ülejäänud ühe instruktoriga. AFF algkoolituse hind on 299€ (sisaldab algkoolitust, klubi liikmemaksu 2017. aasta lõpuni, vajaliku varustuse renti ning ühte hüpet kandilise tiibvarjuga), järgnevad hüpped 135€ (2.-3. tase), 96€ (4.-7. tase) ja sealt edasi 40€. 7 tasemega AFF täiskursuse korraga ostmisel kehtib soodushind 849 eurot.

Kumba kursusetüüpi valida? AFF kursus sobib eelkõige inimesele, kes soovib kohe esimesel hüppel vabalangemist proovida, kiiresti iseseisva hüppamiseni jõuda ja alaga tegelema jääda ning kellel on võimalik koolitusse rohkem investeerida. Static Line sobib ühekordseks eneseületuseks ning neile, kes soovivad edasi liikuda tasa ja targu ja oma kulutusi pikema perioodi peale jaotada.

Langevarjuri algkursusel osaleja peab olema vähemalt 15-aastane (noorematel kui 18-aastastel on nõutav vanema või hooldaja kirjalik luba) ning kaaluma vähemalt 50kg ja mitte rohkem kui 105kg. Kui oled põdenud haigusi, mille tulemusena esineb kontrollimatut käitumist (krambid, teadvusekaotus vms), siis on mõistlik eelnevalt konsulteerida meie instruktoritega (ja vajadusel oma arstiga).

 

Jaga postitust