Jaagup Kreem, Eesti Langevarjuklubi kutsub Sind hüppama!

Jaagup Kreem, Eesti Langevarjuklubi kutsub Sind hüppama!

9. mail eetris olnud Ringvaate saates rääkis Jaagup Kreem oma 2000. aastal sooritatud langevarjuhüppest, mis ei läinud päris plaanipäraselt. Jaagup hüppas ümmarguse juhitamatu dessantvarjuga. Viperustest hoolimata arvas Jaagup, et tahaks kunagi veel langevarjuga hüpata.

Foto: ERR
Vaata Ringvaate lugu siin.

Jaagup, nüüd ongi nii, et Eesti Langevarjuklubi kutsub Sind algkursusele! Koolitus ja hüpe on meie kulul. Kui huvi tärkas, loe edasi!

Mis juhtub, kui Sa meie pakkumise vastu võtad?
Sa teed läbi põhjaliku teooriakoolituse. Sooritad eksami. Ja siis hüppad koos kahe väga kogenud Eesti Langevarjuklubi instruktoriga 4 kilomeetri kõrgusel täiesti töökorras lennukist välja.

Mida see kursus endast kujutab?
AFF (Accelerated Free Fall) on tänapäevane ja maailmas laialt levinud koolitusmetoodika, mis viib algaja langevarjuri juba esimesel hüppel umbes 45-ks sekundiks vabalangemisse. Lennukist välja hüppad ja varju avad Sa ise, julgestuseks on vabalangemises kaasas kaks instruktorit. Hüpe toimub kandilise juhitava sportlangevarjuga. Me filmime Su hüpet ja räägime pärast, mis läks hästi ja mida teha paremini, kui otsustad seejärel veel hüpata. Video saad endale ka.
Loe lähemalt ja vaata AFF koolituse videot siin.

Kas Sa saad seekord oma langevarju ise pakkida?
Kui tahad, siis me õpetame Su langevarju pakkima ka. Aga esialgu võid vabalt meie kogenud pakkijaid usaldada.

Miks me seda kõike Sulle pakume, ja veel tasuta?
Sest me tahame näidata, et tänapäevane sportlangevarjundus erineb totaalselt sellest kogemusest, mida Sa Ringvaates kirjeldasid. Jah, ka 17 aastat hiljem hüpatakse Eestis mõnel pool veel vanade ümmarguste dessantlangevarjudega. Miks? Põhjus on proosaliselt lihtne – sest see on kõige odavam viis langevarjuga hüpata. Tänapäeval on valikuid palju ja meie arvame, et langevarjukursust tuleks valida sisu, mitte hinna järgi. Dessantvarjud las jääda sõjaväelastele ja militaarseteks tegevusteks, milleks nad on ette nähtud. Kaasaegses sportlangevarjunduses ei kasutata selliseid varje enam kuskil maailmas, sest juhitava sportlangevarjuga hüpata on lihtsalt nii palju ägedam, huvitavam, ohutum ja ka vigastuste risk on tunduvalt väiksem.

Jaagup, me siis jääme Su kõnet või kirja ootama! Kirjuta jump@skydive.ee või helista 54545544.

Jaga postitust