Eesti kujundhüppevõistkond osaleb Tšehhis MM-il

Eesti kujundhüppevõistkond osaleb Tšehhis MM-il

 

Eesti Langevarjuklubi kujundhüppevõistkond Lupus EST esindab Eestit 25.-31. augustini Tšehhi Vabariigis toimuvatel langevarjuspordi maailmameistrivõistlustel World Parachuting Championships 2014.

Brno lähistel Prostejovi lennuväljal toimuval MM-il võisteldakse erinevatel langevarjuspordi aladel: kujundhüpetes (4- ja 8-liikmelised võistkonnad ja vertikaalsed formatsioonid), artistlikel aladel (freestyle ja freefly) ning vabalangemise kiiruses (speed skydiving). Eesti kujundhüppevõistkond Lupus EST, koosseisus Kristiina Kasemets, Marko Rink, Anton Sigal, Kaido Raudvere ja kaameramees Peeter P. Mõtsküla, osaleb FS 4-way Open kategoorias, kus kokku võistleb 20 tiimi.  Kujundhüppeid sooritatakse vabalangemises, hüppajatel on kujundite moodustamiseks aega  35 sekundit. Lisaks neljale kujundhüppajale on kaasas kaameramees, kes võistlushüpet filmib. Filmitud materjali vaatavad üle võistluste kohtunikud, iga uus sooritatud kujund annab ühe punkti. Võistlus koosneb kaheksast valikvoorust, millele järgneb poolfinaal, kus osalevad 10 kõrgeima punktisummaga tiimi, ning finaal, kuhu pääsevad 6 parimat tiimi.

Lupus EST 2012. aastal Dubai MM-il
Lupus EST 2012. aastal Dubai MM-il

Kristiina Kasemetsa sõnul on registreeritud võistkondade tase kõrge. “Meie eesmärgiks on püstitada uus Eesti rekord. Praegune kehtiv ametlik Eesti rekord on Lupus EST-i poolt 2012. aasta detsembris Dubais sooritatud 14-punktine hüpe.”

Lupus EST-i sportlased on Eesti Langevarjuklubi liikmed. Eesti Langevarjuklubi on 1999. aastal loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on oma liikmetele parimate hüppetingimuste ja arenguvõimaluste loomine ning Eesti langevarjuspordi edendamine. Varasematel aastatel on klubi liikmed edukalt Eestit esindanud nii maailmarekordite püsitamisel kui ka Euroopa meistrivõistlustel ja maailmakarikal.

Rohkem infot võistluse kohta:
http://www.wpc2014.com/
http://www.wpc2014.com/files/library/official-bulletin-n-2_1.pdf

Vaata videot Lupus EST-i treeninghüppest Prostejov’is:

 

Jaga postitust