Jaanipäeval saab Viljandis langevarjuga hüpata!

Jaanipäeval saab Viljandis langevarjuga hüpata!

 

Jaanipäeva nädalavahetusel toimub Viljandi lennuväljal Eesti Langevarjuklubi treeninglaager, mille alustuseks teevad langevarjurid demonstratsioonhüppe Viljandi järve äärde linna jaanitulele. Soovijatel on võimalus tandemhüpe koos kogenud langevarjuinstruktoriga ka ise järgi proovida.

Tavaliselt Rapla lennuväljal tegutsev Eesti Langevarjuklubi kolib Viljandisse terveks Jaanipäeva pikendatud nädalavahetuseks. Hüppetegevusega alustatakse neljapäeval 23. juunil ning tagasi Raplasse lennatakse pühapäeval. Viljandi elanikele kõige vaatemängulisem etteaste, langevarjurite maandumine Viljandi järve kaldale, leiab sobiva ilma korral aset 23.ndal kella 15.00 paiku.

Laagri peakorraldaja, Eesti Langevarjuklubi liikme Eva Tamme sõnul on jaanipäeva paiku teiste Eesti lennuväljade külastamine kujunenud klubis juba traditsiooniks: “Varem oleme hüppamas käinud näiteks Kihnus, kuid ka 2012. aastal Viljandis. Meid võeti hästi vastu ning tänavu otsustasime taas Viljandi lennuväljaga tutvust teha ning kohalikele meie tegemisi tutvustada. Ühtlasi on võimalik näha nii õhus kui maapeal Eesti parimat ja kiiremat hüppelenukit Pilatus Porter, mille Eesti Langevarjuklubi alles mullu seotas. Loodame tekitada huvi langevarjuspordi vastu ka Tallinnast ja Raplast kaugemate kantide elanike seas ning meie kogenud hüppajatele on väike vaheldus samuti väga teretulnud!”

Tandemhüppeid on sobivate ilmaolude puhul võimalik Viljandi lennuväljal sooritada neljapäevast pühapäevani. Hüpe koos kogenud instruktoriga maksab 229€, koos videosalvestusega 298€. Hüppele eelneb pooletunnine koolitus lennuväljal, varasem kogemus pole vajalik, küll aga tuleb enne hüpet joovastavatest jookidest eemale hoida. Hüppele saab registreeruda kirjutades aadressil jump@skydive.ee või helistades tel. 54545544.

Eesti Langevarjuklubi on 1999. aastal loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on oma liikmetele parimate hüppetingimuste ja arenguvõimaluste loomine ning Eesti langevarjuspordi edendamine. Lisainfo: www.skydive.ee .

Tandemhüpe. Foto: Antti Kopliste

Jaga postitust