Algkoolitused Tartus 10. ja 24. mail!

Algkoolitused Tartus 10. ja 24. mail!

 
Meil on hea uudis Lõuna-Eesti rahvale – 10. ja 24. mail toimuvad Tartus Eesti Langevarjuklubi IAD algkoolitused.

Mõlemad kursused toimuvad neljapäeva õhtul algusega kell 18, koht on hetkel täpsustamisel. Koolitab Eesti Langevarjuklubi staažikas instruktor Maie Talts, kes on sooritanud üle 1200 langevarjuhüppe. Oodatud on ka eelmiste aastate õpilased, kes soovivad sel hooajal hüpata, kuid Tallinnas toimunud hooaja alguse korduskoolitusele ei jõudnud.

IAD algkursus ehk Instructor Assisted Deployment tähendab sisuliselt seda, et oma esimesed hüpped sooritab algaja ekstreemsportlane lennukist 1500 meetri kõrguselt täiesti iseseisvalt välja hüpates, kuid langevarju avanemise käivitab instruktor juba lennukist ehk oma esimestel hüpetel peab hüppaja muretsema ainult oma kehaasendi ja maandumise pärast, iseseisva langevarju avamiseni jõuab ta hilisemate hüpete ja harjutuste käigus.

IAD algkursus koosneb teooriakoolitusest ja praktilistest harjutustest. Õpilased saavad instruktorilt kogu teabe, mida neil on vaja oma esimeste hüpete turvaliseks sooritamiseks.

Koolitus algab neljapäeva õhtul, mil võetakse läbi 4 tundi teooriat ja tehakse mõned kergemad harjutused. Laupäeva hommikul sooritatakse Rapla lennuväljal kirjalik eksam ja varuvarjuprotseduuride harjutused õpperakmetes. (Kui sa ei saa kohe koolitusele järgneval nädalavahetusel lennuväljale tulla, siis kokkuleppel instruktoriga võid teha eksami ja varuvarjuprotseduuride harjutuse ka mõnel järgneval nädalavahetusel.) Kui eksam edukalt sooritatud ja ilm lubab, saad juba samal nädalavahetusel Rapla lennuväljal oma esimesed hüpped teha. Kui otsustad seejärel oma langevarjurikarjääri jätkata, tuleb sul läbida teine neljatunnine teoorialoeng, mis viib sind kurssi langevarjuri arenguks vajalike järgmiste tasemetega. See kõik on algkoolituse maksumuse sees.

Lisainfo ja kursustele registreerumine: https://skydive.ee/koolitus/iad .
Varasemate aastate õpilased, kes soovivad Tartu koolitusi kuulama tulla, andke oma soovist märku jump@skydive.ee .

Jaga postitust