Eestlase osavõtul tehti Norras uus B.A.S.E. maailmarekord

Eestlase osavõtul tehti Norras uus B.A.S.E. maailmarekord

Eesti Langevarjuklubi langevarjur Toomas „ekstremist” Talts osales möödunud nädalavahetusel Norras tehtud B.A.S.E. hüppamise maailmarekordis, hüpates koos 53 langevarjuriga  alla 1200 meetri kõrguselt Katthammareni kaljult.

„Ettevalmistus võttis tegelikult aega umbes ühe tunni. Istusime seal kalju otsas, nokkisime veidi nina, siis jagati inimesed gruppidesse, siis istusime veel veidi ja arutasime maailmaasju. Lõpuks sättisime varbad kaljuäärele ja hüppasimegi, ” seletab Toomas muheledes hüppele eelnenud protsessi. „Tegelikult oli ikka väga raju tunne, seier oli põhjas kogu aeg!”

Toomasel on langevarjuhüppeid pisut üle 1500 ning B.A.S.E. hüppeid 20 ringis. Viimase B.A.S.E. hüpe tegi ta 2009. aasta sügisel Tallinna Teletornist.

Katthammaren on B.A.S.E. hüppajate hulgas üks lemmikumaid kohti maailmas. Ka eelmisel aastal tehti seal B.A.S.E. rekord- korraga hüppas kaljult alla 49 inimest.

Sel aastal oli osalejaid 13 eri riigist, sealhulgas Austraaliast, USA-st, Šotimaalt, Venemaalt, Lõuna-Aafrikast, Norrast ja Eestist.

Nimetus B.A.S.E. koosneb sõnadest Building (hoone), Antenna (antenn või kraana), Span (sild) ja Earth (kalju), mis koondnimetusena tähendab maaga ühenduses olevatelt objektidelt langevarjuga alla hüppamist. B.A.S.E. hüppamise teeb eriti ekstreemseks asjaolu, et tavapärase nelja kilomeetri asemel sooritatakse B.A.S.E. hüppeid 50 kuni 200 meetri kõrguselt ning ranitsas on põhivarju ning varuvarju asemel vaid üks varjukuppel.

Loe Toomase pikemat kirjeldust B.A.S.E hüppamise kohta siit: https://skydive.ee/info/langevarjusport/base

BASE maailmarekordi ahjusoe video asub siin: http://www.nrksport.no/1.7240532

Fotod: Maie “Veela” Talts

Jaga postitust