Vabalangejate hooaeg algas

Vabalangejate hooaeg algas

Eesti Langevarjuklubi (ELAK) hüppehooaeg algas laupäeval 10. mail kui taevasse lennutati selle aasta esimesed langevarjuri õpilased. Esimesel hüppepäeval tegid ELAKi liikmed 71 hüpet, millest kaheksa hüpet tehti oma esimest hüpet sooritanud ekstreemsportlaste poolt. Hetkel on Rapla lennuväljal käimas teine hüppepäev.

Lennuväljal olnud valveinstruktor Peeter Paul Mõtsküla sõnul toimus esimene hüppepäev ideaalse ilmaga: „Tuul oli piki rada, mis tegi maandumise algajatele lihtsamaks. Hea ilm kestis terve päeva, nii et oma esimese hüppe said teha kõik, kes seda tegema tulid.”

Hooaja avahüpped tehti naaberklubi lennukilt AN-2, kuna ELAKi oma lennuki hooldustööd veel kestavad. Klubi piloot Tiit Paananen sõnas, et lähinädalatel on ka meie lennuk taevas: „Käed sügelevad juba, tahaks lennukisanga saada ja Eestimaale tiibu lehvitada,” sõnas Paananen heatujuliselt. Samuti palus ta kõigile teada anda, et ELAKi lennuk on Eesti atraktiivseim reklaampind ning enampakkumine pinna broneerimiseks on avatud: „Tee pakkumine jump@skydive.ee ning Sinu ettevõte saab pikaajalise kõrge lennu ja üle-Eestilise nähtavusega reklaampinna omanikuks!”

Langevarjuri algkursused toimuvad maist oktoobrini – esimese iseseisva langevarjuhüppe sooritamiseks tuleb reede õhtul läbida teooriakursus, laupäeva hommikul eksam ja varuvarjuharjutus ning seejärel toimubki esimene hüpe 1500 m kõrguselt. Esimestel hüpetel avab varju instruktor, algaja langevarjur tohib oma varju ise avada alles siis, kui instruktor on veendunud, et hüppaja on selle sooritamiseks pädev. Pikemalt algkursusest siin.

Eesti Langevarjuklubi on 1998. aastal asutatud langevarjusportlasi ühendav mittetulundusühing. Tänaseks on liikmeid pea 300. Kaheksa aastat hüpati renditud lennukitelt, 2006. aasta sügisel ostis klubi lennuki Britten Norman BN-2A Islander (hüüdnimega BRITA). Aktiivne hüppetegevus toimub maist-oktoobrini Rapla lennuväljal.

Trükiks sobivaid fotosid leidub siin.

Annika Arras
Pressiesindaja
Eesti Langevarjuklubi
annika@skydive.ee

Jaga postitust